2 adet orta boy patates
2 adet orta boy kereviz
2 adet orta boy havuç
500 gr. yer elması
10-15 adet baş arpacık soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı silme un
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Kereviz ve yerelmasını bekletmek için limonlu su
Yapılışı
Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Sarımsakları soyup ikiye bölün. Sebzeleri soyup çok küçültmeden küp küp doğrayın. Yer elması ve kerevizi kararmaması için limonlu suda bekletin. Düdüklü tencerenin içine zeytinyağ, arpacık soğan ve sarımsağı alıp hafif kavurun. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz sebzeleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Yemeğe su, un, limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırın, düdüklünün kapağını kapatın. Buhar çıkışı olduktan sonra 10 dakika daha pişirin.Yemeği tencerede soğutup servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder