Çin Usulü Dana Yahni

24 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
300 gr. dana eti
2 adet soğan
3 adet sivribiber
1 adet havuç
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı soya fasulyesi
2 çorba kaşığı soya sosu
2 kahve fincanı sıcak su


Yapılışı

Dana etini şeritler halinde kesin. Soğanları soyup iri parçalar halinde doğrayın. Biberleri temizleyip çekirdeklerini ayıklayın. Havuç ve sarımsağı iri iri kıyın.
Sıvıyağı teflon tavada kızdırın. Eti ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Soğan, havuç, biber, sarımsak ve soya fasulyesini ekleyin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Sıcak su ve soya sosunu ilave edip sebzeler diri kalacak şekilde birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino