Malzemeler:
1/2 kg. hindi ızgara tava
Sosu:
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızıtozbiber
1 çay kaşığı kekik
1/2 adet soğanın suyu ( Eğer soslu hindinin, 3-4 saatten fazla bir süre buzdolabında kalması gerekecekse, soğan suyu etin tadını bozabiliyor, böyle bir durumda soğan suyunu katmayın. Ben hindinin yarısını ,soğan suyu katılmış sosta 1 saat beklettim ve pişirdim. Nefis oldu. Diğer yarısını da soğan suyu eklenmemiş sosta 5-6 saat bekletip pişirdim. O da çok güzel oldu. Hindi pamuk gibi oldu. Kızım hindi etini sevmediği halde; o bile iştahla yedi.)
Yapılışı:
Boş bir kaba sos malzemeleri koyulur. Karıştırılır. Hindi eti kuşbaşı doğranıp sosun içine katılır.İyice karıştırılır. Yağsız tavada pişirilir.
İstenirse halka doğranmış soğan, domates ve sapı kesilmiş biberler, 200°C fırında 20 dk. kızartılıp; hindinin yanında garnitür olarak servis edilebilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder