Fırında Türlü

25 Şubat 2015 Çarşamba







Malzemeler
1 adet büyük boy patlıcan(alacalı soyulup, iri küp doğranmış)
1 adet kabak( iri küp doğranmış)
1 adet domates(iri küp doğranmış)
1 adet patates(küçük küp doğranmış)
2 adet sivri biber(üçe veya dörde bölünmüş)
5 adet büyük mantar(dörde bölünmüş)
1 adet havuç( yarım cm.kalınlığında,yarım ay doğranmış)
4 adet büyük sarımsak(ikiye bölünmüş)
4 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
220 gr. kemiksiz tavuk pirzola(2 parça, isteğe bağlı)
2 silme çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı kekik( baharatların çeşit ve miktarı isteğe göre ayarlanabilir.Fırın poşetine koyacağınız, bir iki adet,ikiye kırılmış defne yaprağı da yemeğinize çok lezzet katar.)

Yapılışı
Alacalı soyulup, iri doğranmış patlıcan, yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz dökülmüş suya yatırılır. Bu arada diğer sebzeler doğranıp hazırlanır. Bir tavaya 2 y.k. zeytinyağ dökülür ve ısıtılır.(Diyet yemek yapmak isteyenler, yağsız tavada tavuğu pişirebilirler.) Küçük kuşbaşı doğranmış tavuklar eklenip 3-4 dakika sotelenir. Boş bir kaba bütün sebzeler ve pişen tavuk(tavadaki suyu ve yağıyla beraber) koyulur. Baharatlar serpilip; elle, sıkmadan, baharatlar sebzelere ve tavuğa karıştırılır. Bu karışım, 1 tatlı kaşığı un serpilmiş fırın poşetine doldurularak ağzı sıkıca kapatılır ve poşet iğneyle 4-5 farklı yerden delinir.(Poşete yağ eklenmez.Sebzeler, tavuğun yağı ve kendi sularıyla pişecekler.) Önceden ısıtılmış 200°C fırında, sebzeler pişene kadar pişirilir. Ben yemeğimi fırından 45 dk. sonra çıkarttım. Sebzeler diri ve çok güzel pişmişti. Dilerseniz bu yemeğe tavuk yerine kuşbaşı et ya da kıyma da ilave edebilirsiniz.Çocuklara da, yemeğin üzerine yoğurt dökerek daha kolay yedirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino