Malzemeler:
700 gr. pırasa(~1 cm.kalınlığında doğranmış)
1 adet orta boy kuru soğan (küp doğranmış)
1 adet havuç ( ~1/2 cm. kalınlığında, yarım ay doğranmış)
1 küçük çay bardağı zeytinyağı( ~60 gr.)
2 silme çay kaşığı şeker
3 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
1/2 adet limonun suyu
Pırasaların üzerini geçecek kadar sıcak su (~ 2 su bardağı)
2 yemek kaşığı pirinç
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı koyulur. Tencere ocağın üzerine alınır.Küp doğranmış soğan zeytinyağına eklenip, orta ateşte, devamlı karıştırılarak sotelenir.Yaklaşık 4-5 dk. sonra havuçlar eklenir ve onlar da 5 dk. daha karıştırılarak sotelenir. Ocağın altı kısılır ve pırasalar eklenir.Tahta kaşıkla, ezmeden, alttan çevire çevire 5 dk. sotelenir. Şeker, tuz ve karabiber ilave edilir. 5-6 damla limon sıkıp, ~ 2 su bardağı sıcak su eklenir. Karıştırılır. Kapağı kapalı, kısık ateşte, yaklaşık 10 dk. pişirilir. Sonra pirinç eklenir.(kuru olarak) Yaklaşık 10 dk. sonra yemeğin altı kapatılır. Biraz ılınınca içine yarım limon sıkılır. Tamamen soğuyunca buzdolabına kaldırılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder