Malzemeler:
1 paket bitter çikolatalı puding
2 su bardağı süt
30 gr. tereyağı
150 gr.petibör bisküvi(1 paket)(robotta çekilmiş)
120 gr. yulaflı bisküvi(1 paket)(robotta çekilmiş)
2 adet Amasya elması( ya da 1 adet tatlı kırmızı elma)(kabuğu soyulup rendelenmiş ya da robotta diş diş kalacak şekilde çekilmiş)
1 çay kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı günkurusu(minik küp doğranmış)
1 çay bardağı fındık( dövülmüş ya da robotta çekilmiş)
1 poşet hazır çikolatalı sos
Yapılışı:
Puding 2 su bardağı süt ile karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı eklenir ve ocağın altı kısılır. 2-3 dakika kaynatılıp ocaktan alınır ve arada karıştırarak 15 dakika soğutulur. Çekilmiş bisküviler, elma rendesi, tarçın, limon kabuğu rendesi, doğranmış günkurusu ve dövülmüş fındık bir kaba koyulur. İçine puding eklenir ve iyice karıştırılır. Karışım , streç film serilmiş cam kalıba dökülür ve üzeri düzeltilir. Buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Çıkarınca üzerine 1 poşet hazır çikolatalı sos dökülüp dilimleyerek servis edilir.
2 yorum:
sevgili lezzet mucidi ellerine sağlık, eminim tadı da görüntüsü kadar güzeldir. Tadına bakanlara sormak lazım...
Sevgili Seda hanım, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tadına bakanlardan güzel yorumlar aldım. :) Herkesin damak tadı farklıdır ama deneme fırsatınız olursa; eminim sizin ve misafirlerinizin de hoşuna gidecektir. Sevgilerimle...
Yorum Gönder