1 portakal
1 limon
1 greyfurt
7 + 1 bardak su
1,750 kg toz şeker
Yapılışı
Portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin, kabuklarını soymayın. Kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın. Bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın. Karışımı pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak su ekleyin, kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin. (Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin (Oluşan köpükleri kaşıkla alın). Sonra şekeri ekleyin, bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın. Hafif ılıkken kavanoza boşaltın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder