Beşamel Soslu Patates

26 Şubat 2011 Cumartesi

Malzemeler
3 orta boy haşlanmış patates
Yarım kg. mantar
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağ
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kaşar peynir

Yapılışı

Mantarları doğrayıp biraz yağla kavurup kendi sularını çekinceye kadar pişiriyoruz. Küp şeklinde doğradığımız  patatesleri de mantarlarla beraber 2-3 dakika karıştırarak  ocaktan alıyoruz.Ayrı bir yerde beşamel sosu hazırlıyoruz.Mantar ve patatesli karışımı borcama döküp üzerine beşamel sosu koyup üstünü rendelenmiş kaşarla kaplıyoruz.Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino