3 orta boy haşlanmış patates
Yarım kg. mantar
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kaşar peynir
Yapılışı
Mantarları doğrayıp biraz yağla kavurup kendi sularını çekinceye kadar pişiriyoruz. Küp şeklinde doğradığımız patatesleri de mantarlarla beraber 2-3 dakika karıştırarak ocaktan alıyoruz.Ayrı bir yerde beşamel sosu hazırlıyoruz.Mantar ve patatesli karışımı borcama döküp üzerine beşamel sosu koyup üstünü rendelenmiş kaşarla kaplıyoruz.Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kaşar peynir
Yapılışı
Mantarları doğrayıp biraz yağla kavurup kendi sularını çekinceye kadar pişiriyoruz. Küp şeklinde doğradığımız patatesleri de mantarlarla beraber 2-3 dakika karıştırarak ocaktan alıyoruz.Ayrı bir yerde beşamel sosu hazırlıyoruz.Mantar ve patatesli karışımı borcama döküp üzerine beşamel sosu koyup üstünü rendelenmiş kaşarla kaplıyoruz.Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder