Arnavut Yahnisi

21 Şubat 2011 Pazartesi

Malzemeler
1 adet kuzu ciğeri
500 gr. kuzu eti
100 gr. mantı hamuru
1 avuç nohut
1 adet sivribiber
1-2 Arnavut biberi
1 adet pırasa
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kekik
1 adet kuzu beyni
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan


Yapılışı

Tereyağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin. Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin. Pırasayı yıkayıp, ayıklayın. Halka halka doğrayın. Tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ve kuzu beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın. 10 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino