3,5 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı yağsız süt
1,5 çorba kaşığı tozşeker
2,5 çorba kaşığı un
225 gr. ahududu
Pudra şekeri
2 adet yumurta
2 adet limon
Yapılışı
Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın. Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın.
Bir kapta 3,5 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın. Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.
190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üzerine pudra şekeri serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Bir kapta 3,5 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın. Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.
190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üzerine pudra şekeri serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder