Arapkir Kızartması

21 Şubat 2011 Pazartesi

Malzemeler
2 kg. kemikli et, kuzu budundan
3 adet soğan , ince doğranmış
3-4 yemek kaşığı salça
125 gr. tereyağı
1 kutu yoğurt
Karabiber
Tuz


Yapılışı
Tereyağını ılıtıp, yumuşatın. Bütün malzemeyi bir kapta kanştın ve etlere iyice yedirin. Sıvanmış et parçalarını tencereye koyun ve artan malzemeyi etlerin üzerlerine dökün. Ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. İki bardak su ilave edin, malzemeler suyu çekinceye dek pişirin. Yanında pilav ile servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino