400 gr. dana kontrfile
8 adet orta boy patates
Kızartmak için sıvı yağ
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kırmızıbiber
400 gr süzme yoğurt
6 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
Sarımsakları dövün. ve süzme yoğurt ile karıştırın. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın. Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın. Geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine süzme yoğurdu dökün. Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin. Etleri kömür ızgarasında pişirin. Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin. Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin.
Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
8 adet orta boy patates
Kızartmak için sıvı yağ
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kırmızıbiber
400 gr süzme yoğurt
6 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
Sarımsakları dövün. ve süzme yoğurt ile karıştırın. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın. Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın. Geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine süzme yoğurdu dökün. Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin. Etleri kömür ızgarasında pişirin. Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin. Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin.
Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder