Ayva Reçeli

17 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
1 kg. ayva
1,5 kg. şeker (7,5 su bardağı)
750 gr. su (3 su bardağı)
1 limon suyu veya 1 gr. limon tuzu

Yapılışı
Ayvalar iyice temizlenir, kabukları soyulur istenilen büyüklükte dilimlere bölünür. İstenilen şekilde bölünerek küçültülür, hepsi tencereye konur. Üzerine 3 bardak su konur, yumuşayıncaya kadar haşlanır, bu suyun içine 1,5 kg. şeker atılır, şurup kaynatılır, köpükleri alınır. Şurup koyulaşıp reçel kıvamına gelince limon suyu konur. İki dakika daha kaynatılır. Ocaktan indirilir. Sıcak iken temiz, yıkanmış kurulanmış kavanozlara doldurulur.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino