1 adet havuç
1 sap kereviz
1 adet soğan
1 çorba kaşığı elma sirkesi
500 gr taze hindi göğüs eti
1 adet yumurta
3 ançuez filetosu
3-4 dal maydanoz
Zeytinyağı
1 sap kereviz
1 adet soğan
1 çorba kaşığı elma sirkesi
500 gr taze hindi göğüs eti
1 adet yumurta
3 ançuez filetosu
3-4 dal maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Tencerede bol miktarda su kaynatın, doğranmış havuç, kereviz, soğan ve sirkeyi ekleyin. Bir kaç dakika daha kaynatıp hindiyi ilave edin. Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.
Soğuyunca suyunu süzüp çorba için ayırın. Katı pişmiş yumurtayı doğrayın. Önceden 1-2 dakika suda bekletilmiş ançuez, yumurta, maydanoz, sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını blendardan geçirerek krema haline getirin. Hindiyi dilimleyin ve sos ekleyerek servis yapın.
Yapılışı
Tencerede bol miktarda su kaynatın, doğranmış havuç, kereviz, soğan ve sirkeyi ekleyin. Bir kaç dakika daha kaynatıp hindiyi ilave edin. Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.
Soğuyunca suyunu süzüp çorba için ayırın. Katı pişmiş yumurtayı doğrayın. Önceden 1-2 dakika suda bekletilmiş ançuez, yumurta, maydanoz, sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını blendardan geçirerek krema haline getirin. Hindiyi dilimleyin ve sos ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder