1 paket Talyatelle makarna (veya linguin ya da herhangi bir uzun ince makarna)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için: Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir (parmesan peyniri her zaman tercihimdir)
Yapılışı
Makarnayı 8-10 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuzla haşlanmaya bırakalım.
9-10 dakika kadar haşlanmış yani al dante(diri) pişmiş makarnayı süzerek tavadaki sosumuzun içine boşaltalım. Hemen rende kaşarı da ekleyerek 1-2 dakika kadar tüm malzemelerin birbirleriyle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım. Servise sıcak sıcak sunalım.
Afiyet olsun.
SOSUN TARİFİ
Bir taraftan pesto sosu hazırlamak için geniş bir tavaya sızma zeytinyağını koyup, dövülmüş sarımsaklarla beraber çam fıstıklarını da atalım. Sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavuralım. Fıstıkların renginin iyice sararması gerekir. Hemen içine küp doğranmış kırmızı biberi aktarıp, bir dakika daha soteleyelim. Sonra da brokoli buklelerini ilave edip, 2-3 dakika kadar tekrar kavuralım. Üzerine domatesleri ilave edip, 1-2 dakika kadar çevirelim, tuz ve karabiberi katarak lezzetlendirelim.
SOSUN TARİFİ
Bir taraftan pesto sosu hazırlamak için geniş bir tavaya sızma zeytinyağını koyup, dövülmüş sarımsaklarla beraber çam fıstıklarını da atalım. Sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavuralım. Fıstıkların renginin iyice sararması gerekir. Hemen içine küp doğranmış kırmızı biberi aktarıp, bir dakika daha soteleyelim. Sonra da brokoli buklelerini ilave edip, 2-3 dakika kadar tekrar kavuralım. Üzerine domatesleri ilave edip, 1-2 dakika kadar çevirelim, tuz ve karabiberi katarak lezzetlendirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder