2 kuzu kol (kapamalık)
3 baş kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4 adet patates, irice küp küp kesilmiş
4 adet patlıcan, irice küp küp kesilmiş
5-6 diş sarımsak
8-10 sivribiber
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı kaynamış su
2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Etleri yıkayıp 3 adet bütün soğan ve yarım çay bardağı sıvıyağ ile ağzı kapalı bir tencerede bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Bu arada sırayla patates ve sarımsakları, ardından da patlıcanları yarım kızarmış kalacak şekilde kızartıp yağlarını süzdürün. Biberleri yıkayıp ikiye bölün. Sularını çeken etleri soğanlardan ayırıp fırın kabına boşaltın. Üzerlerine sırayla patlıcanları, patatesleri, sarımsağı ve biberleri dizin.Salçayı kaynamış suda ezip tuz ilavesiyle beraber etlerin üzerine gezdirin. Kabın üzerini yağlı kağıtla kapatıp fırına alın. İlk 10 dakika 250C’de kalanı 200C’de olmak üzere toplam 30 dakika pişirin. Pirinç pilavıyla servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder