450gr. ciğer
200gr. tereyağı
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak ( dövülmüş)
3 adet yumurta ( katı haşlanmış)
1/2 tatlı kaşığı Hint cevizi
1'er tatlı kaşığı baharat(tuz, karabiber, kekik,kırmızıbiber, tarçın)
125 ml. su veya piliç suyu ( sıcak)
4 çorba kaşığı maydanoz ( kıyılmış)
Yapılışı
100 gr. Tereyağını bir kapta eritin. Ciğerleri soğan ve sarmısak ile birlikte hafif ateşte çevirerek pişirin. Pişmiş ciğeri, katı yumurta, hint cevizi ve diğer baharat ile beraber robottan geçirin. Robot çalışırken kalan yağ, piliç suyu ve maydanozu da ilave edin ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştınn.
Kanşımı servis tabağına alın, arzuya göre sıcak veya buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.Kanşımı servis tabağına alın, arzuya göre sıcak veya buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak ikram edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder