Bumbar Dolması

16 Şubat 2011 Çarşamba

Malzemeler
1 adet koyun bağırsağı (600 gr, delik olmayan)
2 adet akciğer (çok ince kıyılmış)
2 iri soğan (rendelenmiş)
200 gr. pirinç (1 su bardağı) (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber


Yapılışı
Aşağıdaki bumbar tarifini 1 çay kaşığı tuzla dövülmüş bir diş sarmısağı 3 çorba kaşığı zeytinyağla karıştırarak hazırlayacağınız sosla birlikte servis ediniz.
Koyun bağırsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de içini sıyırarak iyice yıkayınız. Bağırsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi birkaç kere harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip, bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzünüz. Bir servis tabağına alıp servis ediniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino