1 adet koyun bağırsağı (600 gr, delik olmayan)
2 adet akciğer (çok ince kıyılmış)
2 iri soğan (rendelenmiş)
200 gr. pirinç (1 su bardağı) (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Yapılışı
Aşağıdaki bumbar tarifini 1 çay kaşığı tuzla dövülmüş bir diş sarmısağı 3 çorba kaşığı zeytinyağla karıştırarak hazırlayacağınız sosla birlikte servis ediniz.
Koyun bağırsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de içini sıyırarak iyice yıkayınız. Bağırsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi birkaç kere harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip, bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzünüz. Bir servis tabağına alıp servis ediniz.
Afiyet olsun.
Koyun bağırsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de içini sıyırarak iyice yıkayınız. Bağırsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi birkaç kere harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip, bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzünüz. Bir servis tabağına alıp servis ediniz.
0 yorum:
Yorum Gönder