Misket Köfte

17 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
Köfte harcı için:
Yarım kg köftelik, iki kere çekilmiş yağsız kıyma
2 dilim kepek ekmeğinin içi, ufalanmış
3 yemek kaşığı sızma zeytrinyağı
3 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı
Köfte harcı için gereken malzemeleri iyice yoğurun. harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (10-15 dk.) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepsinin üzerine dizin. (eğer hemen kullanmayacaksanız tepsinin üzerine streç geçirip bu halde buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.)
Köfteleri içleri pişene kadar arada kevgirle çevirerek kızartın. Servis yaparken kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün. 10 dk. sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın.
1 su bardağı kıyılmış maydanozun yarısını servis tabağına serpin. üzerine köfteleri yerleştirin. Kalan maydanozu soğanlarla karıştırıp köftelerin üzerine yayın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino