Çilek Reçeli

17 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
1 kg çilek
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
Yarım limonun suyu

Yapılışı
Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. Saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin. (Şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar.) Beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat , 45 dakika kaynatın.
(Olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. Tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.) Reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. Oluşan köpükleri kevgirle alın. Reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino