Beef Florentine

21 Şubat 2011 Pazartesi

Malzemeler
9-10 adet çok ince yufka
3 kaşık tereyağı
en altı için:

2 kaşık tereyağı
1 kg. kıyma
1 kaşık un
400 gr. lık konserve doğranmış domates
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı şeker
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Ortası için:

650 gr. ıspanak(doğranmış)
3/4 bardak kaşar peyniri
125 gr. krem peynir
2 adet yumurta çırpılmış

Yapılışı

Önce kıymayı pişirin, domatesleri, unu, kıyılmış sarımsağı, salçayı pişirin.En son şekeri koyun. Bu arada ıspanakları haşlayın suyunu süzdükten sonra peynirlerin ikisini de karıştırın.Yumurtaları da ekleyin, karıştırın. Büyükçe bir tepsiye önce kıymalı karışımı yayın üstüne ıspanaklı karışımı yayın sonra yufkaların üstüne biraz erimiş yağ sürüp tepsinin en üstüne elinizle büzüştürerek yayın en üste biraz daha tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino