1 bardak Amerikan pirinci
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 buçuk bardak doğranmış soğan (yaklaşık 2 orta boy)
1/3 bardak kuru üzüm
Yarım çay kaşığı kahve
2 çay kaşığı kuru kekik
1 buçuk çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 buçuk çay kaşığı kimyon
2 bardak su
Yaklaşık 18 adet asma yaprağı, yıkanmış, süzülmüş, sapları ayıklanmış
Süzme yoğurt
Limon dilimleri
Yapılışı
Fırını 180°C’ye kadar ısıtın. Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte ısıtın. Soğanları soteleyip kahverengileşinceye kadar çevirin. Kuru üzümleri, kahveyi, kekiği, biber ve kimyonu ekleyin. Pirinç ve bir bardak suyu koyup karıştırın. Ateşi kısın, kapatın ve pirinç kısmen pişinceye kadar ve hiç su kalmayıncaya kadar ara ara karıştırarak yaklaşık 12 dakika pişirin. Tuzla çeşnilendirin. Ilıklaşıncaya kadar soğutun.
Bir asma yaprağını damarlı tarafı üste gelecek şekilde tezgaha yayın. En geniş kısmına 2 çorba kaşığı pirinç karışımı koyun. Yaprağın alt kısmını kıvırın. Her iki tarafını da içine alarak yaprağı sarın. Hazırlanmış fırın tepsisine kapatılmış uçlarını aşağıya gelecek şekilde dizin. Kalan yapraklar ve pirinç karışımıyla kapta tek bir dizi yapacak şekilde tekrar edin. Sarılı yapraklar üzerine 1 bardak su dökün. Folyo ile kaplayın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar 40 dakika kadar fırında pişirin. Yoğurt ve limon dilimleriyle ılık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Bir asma yaprağını damarlı tarafı üste gelecek şekilde tezgaha yayın. En geniş kısmına 2 çorba kaşığı pirinç karışımı koyun. Yaprağın alt kısmını kıvırın. Her iki tarafını da içine alarak yaprağı sarın. Hazırlanmış fırın tepsisine kapatılmış uçlarını aşağıya gelecek şekilde dizin. Kalan yapraklar ve pirinç karışımıyla kapta tek bir dizi yapacak şekilde tekrar edin. Sarılı yapraklar üzerine 1 bardak su dökün. Folyo ile kaplayın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar 40 dakika kadar fırında pişirin. Yoğurt ve limon dilimleriyle ılık ya da soğuk servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder