2 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet patates
10 adet arpacık soğan
200 gr. bezelye
1 yemek kaşığı ince doğranmış kereviz yaprağı
3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
2 bardak su
1/2 limon suyu
Yapılışı
Kerevizleri ortadan bölün. Orta kısımlarını boşaltın. Havucu, patatesi küp şeklinde kesin. Tencereye unu koyun, suyu ekleyin, karıştırın ve ocağı açın. Üzerine tuzu ve şekeri ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine kereviz, patates, bezelye, havuç, arpacık soğanları ve kerevizin ortasından oyduğunuz parçaları ilave edip orta ateşte kapalı olarak 10 dakika pişirin. Ateşten alın ve üzerine kereviz yaprağı, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu ve karabiberi koyup, kapağı kapalı olarak bir kaç dakika bekletin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder