2 kalın dilim bostan patlıcanı
1 küçük patates
1 dal dereotu
2 dal semizotu
1 çorba kaşığı soya filizi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayın ve patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın. Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın. Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın. 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
1 yorum:
ilk defa duyuyorum ama merak ettim çok deneyeceğim. diyet sebze yemekleri olarak başka önerebilceğiniz var mı ?
Yorum Gönder