Yarım kg. kıyma
Bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı ceviz
2 çorba kaşığı yeşil tane fıstık
2 adet yufka
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Sarımsaklı yoğurt
Üzeri için sos
12 adet mantar
2 adet domates
1 adet kuru soğan
Yağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş soğan, ceviz, fıstık, tuz, karabiber ile yoğurulup köfte yapılır. İkiye ayrılır. Yumurtalar çırpılır. Birinci yufka tezgaha serilir. Üzerine yumurta sürülür. İkiye katlanır. Rulo yapılan köfte içine konulur. Sıkıca sarılıp sigara böreği şekli verilir. Yumurta sarısı sürülüp birer parmak kalınlığında kesilir. İkinci yufkayla da aynısı yapılır. Yağlanmış tepsiye dizilip 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Üzeri için kuru soğanlar küp doğranır. Yağda sotelenir. Mantarlar ince kesilip eklenir. Sotelenir. Küp doğranmış domatesler eklenir. Sotelenir. Baharatlar eklenir. Sos yapılır.
Pişen yufkalı köftelerin üzerine sos dökülüp servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder