Rumeli Böreği

18 Ocak 2011 Salı

Malzemeler
3 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
Çeyrek limon
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Sosu
2,5 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
3 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı

Üzerine
Tereyağı
Kırmızı pul biber

Yapılışı
Tavuk etleri limonlu suda haşlanır. Didiklenip karabiber ve tuzla harmanlanır. Yufkalar dörde bölünür. Üzerine sıvıyağ sürülür. Tavuklu harç konulup rulo yapılarak gül böreği gibi yapılır. 170 derece önceden ısıtımış fırında pişirilir. Üzerine tavuk suyu dökülüp tekrar fırına verilir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Tencereye sirke hariç sos malzemeleri konur. Kısık ateşte pişirilir. Altı kapatılıp sirke ilave edilir. Börek servis tabağına alınıp sosu dökülür. Yağda çevrilen kırmızı pul biberler üzerine dökülür.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino