2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
Yarım paket mantar
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yarım limon
Üzeri için
Tereyağ
Kırmızı pul biber
Yapılışı
Un ve tereyağ hafif kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan, küp doğranmış havuç eklenir. Biraz daha kavrulur. Daha sonra bezelye, küp doğranmış patates, kıyılmış mantarlar da eklenip 6 su bardağı su ilavesi ile pişirilir. Süt ılıştırılıp çorbaya eklenir. Bir iki taşım kaynayınca ılıştırılan terbiyesi ilave edilir.(limon,yumurta) 2-3 dk. daha pişirilir. Tuz eklenip altı kapatılır. Tereyağında kızdırılan kırmızı pul biberler üzerinde gezdirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder