Hacegan Çorba

25 Ocak 2011 Salı

Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
Yarım paket mantar
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yarım limon

Üzeri için
Tereyağ
Kırmızı pul biber

Yapılışı
Un ve tereyağ hafif kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan, küp doğranmış havuç eklenir. Biraz daha kavrulur. Daha sonra bezelye, küp doğranmış patates, kıyılmış mantarlar da eklenip 6 su bardağı su ilavesi ile pişirilir. Süt ılıştırılıp çorbaya eklenir. Bir iki taşım kaynayınca ılıştırılan terbiyesi ilave edilir.(limon,yumurta) 2-3 dk. daha pişirilir. Tuz eklenip altı kapatılır. Tereyağında kızdırılan kırmızı pul biberler üzerinde gezdirilir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino