2 adet tavuk göğsü
1 paket tost ekmeği
5-6 adet yumurta
1 demet maydanoz
Sosu
4 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Yapılışı
Tavuklar pişirilip didiklenir. Sos malzemeleri bir kasede boza kıvamına gelene dek karıştırılır. 1 su bardağı ayırılır. Tost ekmeklerinin içleri küp küp doğranır. Sosla karıştırılıp borcama alınır. Yumurta katı haşlanır. Ak ve sarı ayırılıp doğranır. Tavuk eti biraz tuzlanıp yoğurtlu ekmeğin üzerine yayılır. Ayırılan sos üzerine sürülür. İnce kıyılmış maydanoz üzerine iyice serpilir. Yumurta sarıları tam ortaya dökülür. Yumurta akları ile kenarlara çiçek şekli verilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder