1,5 kg. süzme yoğurt
1 kg. domates
1 kg. salçalık kırmızı biber
1 kg. kuru soğan
7-8 diş sarımsak
7-8 adet sivri biber
Maydanoz
Nane
Tuz
Kırmızı biber
Aldığı kadar un (en az 3,5 kg.)
Yapılışı
Sebzeler yıkanır, ayıklanır. Tencereye irice doğranır. 1 su bardağı su eklenip iyice pişirilir. Blendırdan geçirilip ılıtılır. Yoğurt ve baharatları ekleyip aldığı kadar un ile yoğurulur. Ağzı kapatılır. 3-4 gün mayalanır.(hergün en az 3 kez yoğurulur.) Küçük bezelere ayırılır. Temiz bir bez üzerine serilir. Ters, düz yapa yapa kurutulur. Elle küçük parçalara ayırılır. Süzgeç veya robottan geçirilir. İyice kuruduktan sonra kavanoz veya bez torbalarda saklanır.
1 litre suya 4 yemek kaşığı tarhana yeterlidir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder