Alabalık Buğulama

31 Ocak 2011 Pazartesi

Malzemeler
4 adet alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1 adet limonun suyu
1-2 yemek kaşığı kadar tereyağ(ince ince kıyılmış)

1 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr. mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber


Yapılışı
2 adet domates halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Kalan domates ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.
Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.
Not: İsteyenler 2 veya 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino