4 adet orta boy patates
3 adet yeşil kabak
4 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzerine
Yarım kg. süzme yoğurt
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı kuru nane
Kırmızı pulbiber
Tuz
Yapılışı
Soğanlar piyazlık, kabak ve patatesler cips şeklinde doğranır. Sarımsaklar ezilir, dereotu kıyılır. Tüm malzemeler tepsiye alınır. Yağ ve baharatlarla harmanlanır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir. Çıkartılır. Ilınınca üzerine yoğurtlu karışım dökülür. İstenirse, yağda kırmızı pulbiber çevrilip üzerine dökülebilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder