2 adet orta boy kuru soğan
2 adet taze soğan
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
6 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Yapılışı
Soğanların, patates ve domateslerin kabukları soyulur. Küp şeklinde doğranır. Tencereye zeytinyağı koyulur. Önce küp doğranmış kuru soğanlarla, küp doğranmış patates zeytinyağında biraz sotelenir. Daha sonra ince kıyılmış taze soğanlar da eklenir. Üzerine küp doğranmış domatesler eklenir.(İsteğe bağlı olarak domates biraz sotelendikten sonra üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası da eklenebilir.) Biraz daha sotelendikten sonra sirke ve su eklenir.Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan 15 dk. sonra ocaktan alınır. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber eklenir. Blenderden geçirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder