Açma

12 Ocak 2011 Çarşamba

Malzemeler
2 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket maya
2 yemek kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arası için:
Margarin
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Çörekotu
Susam

Yapılışı
Yoğurma kabına su, yağ, şeker ve maya alınıp karıştırılır. Un, su ve mahlep eklenir. Hamur yoğurulur. Yarım saat dinlendirilir. Tezgaha un serpilir. Hamur bir kez yoğurulur. Dört bezeye ayrılır. Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine yumuşayan margarin paylaştırılır. Yağlanan hamurlar üst üste konur ve yuvarlak sarılır. Elle çeke çeke uzatılır. Ceviz büyüklüğünde kopartılır. Şekil verilir. 15 dakika tepside mayalanır. Kabarınca çırpılan yumurta ve pudra şekeri üzerine sürülür. Çörekotu veya susam serpilip 170 derece, önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino