Saksı Kebabı

13 Ocak 2011 Perşembe

Malzemeler
4 adet patlıcan
250 gr.kuzu eti
1 adet kuru soğan
Yarım paket mantar
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 çay bardağı rende kaşar
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
1 tutam maydanoz
Biraz sıvıyağ

Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulup 2-3 parmak eninde kesilir. İçleri boşaltılır. Bir kasede tuz, karabiber, sıvıyağ karıştırılır. Patlıcanların her yerine sürülür. 200 derecede kızartılır. Tencereye biraz sıvıyağ ve etler konur. Biraz kavurup doğranmış soğan ve mantarlar eklenir. Biberler, domates ve salça koyulur. Tuz, biber ve sıcak su ile pişirilir. Doğranmış maydanoz eklenip kapatılır. Ilıyınca pişen patlıcanların içine doldurulur. Domates ve biberden kapak yapılır. Kaşar serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino