Breton Çorbası

30 Ocak 2011 Pazar

Malzemeler
8 kişilik
2 adet orta boy soğan
250 gr. kuru fasulye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tuz
15 su bardağı et suyu
2 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten ya da püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3- 4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Minik küp gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino