2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı limon suyu
2 adet kesme şeker
Tuz
1 tatlı kaşığı safran
1 adet domates
Kıyılmış maydanoz
Taze soğan
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Yapılışı
Pirinçler sıcak ve tuzlu suda bir saat bekletilir. İki bardak su, yağ, şeker, tuz tencerede kaynatılır. Limon suyu ve pirinç ilave edilir. Kısık ateşte pişirilip dinlendirildikten sonra dörde ayrılır. Birinci pilava safran, ikinci pilava küp domates, üçüncü pilava yeşillikler koyulur. Dördüncüsü sade bırakılır. Az yağlanmış kalıba ayrı ayrı yerleştirilir. Kat kat döşenip biraz bastırılır. Servis tabağına çevrilip maydanozla süslenir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder