Havuç mücveri:
Yarım kg. havuç
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
6-7 yemek kaşığı un
Tuz
Patates mücveri:
Yarım kg. patates
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
6-7 yemek kaşığı un
Tuz
Kabak mücveri:
Yarım kg. kabak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
6-7 yemek kaşığı un
Tuz
1 paket krem peynir
Kızartmak için
Sıvıyağ
Yapılışı
Tüm sebzeler yıkanıp ayıklanır. Ayrı ayrı rendelenir. Ayrı ayrı 2 yemek kaşığı yağ ile sotelenir. Biraz ılıyınca mücver malzemeleri ayrı ayrı eklenir. Yağda ayrı ayrı kızartılır. Servis tabağına önce patates mücveri alınır. Üzerine krem peynir sürülür. Sonra kabak mücveri alınır ve krem peyniri sürülür. En son havuç mücveri konur. Kalan krem peynir ile üzeri sıvanır. Havuç rendesi ve maydanozla süslenir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder