1 adet tavuk göğsü ya da 2 adet tavuk budu
1/2 su bardağı tel şehriye ya da arpa şehriye
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 adet limon
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Tavuk etlerini çiğden küçük küçük doğrayıp 1 kaşık tereyağında güzelce kavurunuz. Ardından 5 bardak su koyup kaynamaya bırakınız. Çorbanın suyu kaynayınca şehriyeleri atıp şehriyeler pişene dek kısık ateşte kaynatınız. Şehriyeler pişince bir kapta yarım limon, 1 kaşık un ve 1 yumurtanın sarısını güzelce çırpıp çorbaya yavaş yavaş yediriniz.Tuzunu, karabiberini kontrol edip ateşten alınız. Sıcak servis ediniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder