Portakallı Greyfurt Reçeli

3 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
3 adet portakal
2.5 kg toz şeker
7 su bardağı su
1 adet greyfurt
2 adet limon


Yapılışı
Meyvelerin kabuklarını temizleyin, meyveleri küçük küçük doğrayın. Su ilave edip 24 saat bekletin. Sonra hafif pişirip, yirmidört saat daha bekletin. Şekeri katıp kaynatın. (çok koyu olması gerekmez, soğuyunca da koyulacaktır).Reçel kaynayıp kıvam aldığında limon suyunu ilave edip, karıştırın.Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın.Kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino