600 gram dana kuşbaşı
3 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 defne yaprağı
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 dal maydanoz
Tuz
Yapılışı
Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar(jülyen) halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.
Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin. Su, limon suyu ve defne yaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin. Su, limon suyu ve defne yaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder