2 demet pazı
500 gr orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
2 kahve fincanı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Yapılışı
Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve tereyağını katıp iyice yoğurun. Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabağı ters kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Yapılışı
Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve tereyağını katıp iyice yoğurun. Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabağı ters kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder