Buğdaylı Mercimek Çorbası

15 Şubat 2011 Salı

Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı aşurelik buğday
6 su bardağı et suyu
1 tutam safran
1 çorba kaşığı soya yağı
Tuz

Yapılışı
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino