Böbrek Sote

1 Şubat 2011 Salı

Malzemeler
4 adet kuzu böbreği
3 adet iri patates
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı hardal
1 tutam kekik
Yeteri kadar tuz

Yapılışı
Böbrekleri güzelce yıkayıp, kurulayın ve kuşbaşı doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağında böbrekleri sote edin. Ateşin hızlı olmamasına, böbreklerin yanmadan iyice pişmesine özen gösterin. Pişen böbrekleri bir kaba alın. Tavada kalan yağa ikinci kaşık tereyağını ekleyip, eriyince içine çentilmiş soğanı ilave edin ve karıştırarak soğanları iyice öldürün. Unu katın, top top olmaması için hızla karıştırarak pembeleştirin. Hardalı sıcak suda eritip, ilave edin. Kekiği katın, biraz daha sıcak su ekleyerek bozadan ince bir sos elde edin. Hazırladığınız sosu, kızarmış patatesle karıştırdığınız böbreklerin üstüne dökerek, sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino