Malzemeler
150 gr.lık 4 dilim sığır filetosu
3 diş sarımsak
150 gr. yeşil zeytin
1/2 adet acı kırmızıbiber(Bir adette olabilir)
1 adet çok küçük doğranmış domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı
3 çorba kaşığı zeytinyağında sarımsakları öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.
Harlı ateşte 3 dk kadar pişirin.Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın,karabiber koyun ve bir, iki dakika kadar pişirin.
Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.
Afiyet olsun.
150 gr.lık 4 dilim sığır filetosu
3 diş sarımsak
150 gr. yeşil zeytin
1/2 adet acı kırmızıbiber(Bir adette olabilir)
1 adet çok küçük doğranmış domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı
3 çorba kaşığı zeytinyağında sarımsakları öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.
Harlı ateşte 3 dk kadar pişirin.Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın,karabiber koyun ve bir, iki dakika kadar pişirin.
Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder