Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

6 Şubat 2011 Pazar

Malzemeler
3/4 çay bardağı zeytinyağı*
2 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
4-5 adet kurutulmuş domates, doğranmış*
3 adet kurutulmuş sivri biber, doğranmış*
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kaynamış su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Karabiber


* dilerseniz zeytinyağı yerine 2 yemek kaşığı tereyağı, 4-5 kurutulmuş domates yerine 3 adet taze domates, kurutulmuş sivri biber yerine de aynı miktarda taze sivri biber kullanabilirsiniz.

Yapılışı
Yıkanmış mercimekleri  üzerilerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle yarı pişmiş hale gelinceye kadar haşlayın.
Soğanı zeytinyağı ile öldürün. Domates ve biberleri ilave edip 5 dakika kavurun.
Salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin. Tekrar 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ile 1,5 tatlı kaşığı tuzu ve karabiberi ekleyin.
Pilav, suyu tamamen çekene kadar pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino