Dana Haşlama

24 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
1 kilo kemikli dana
1 baş soğan
2 adet havuç
1 baş kereviz
2-3  adet patates
2 diş sarımsak
2-3 adet tane karabiber
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı

Göğüs tarafından alacağınız kemikli parça dana etini dibi kalın bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin. Hatta biraz da kızarmasını sağlayın. Az su ile 50 dakika pişirin. Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da parmak uzunluğunda hazırlayın, tereyağını da dörde bölünmüş soğanla birlikte ete katın. Sarımsakları doğrayıp yemeğe ekleyin.Oda sıcaklığında 2 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin.Suyu yetmezse sıcak su ilave edilebilir.Almaya yakın doğranmış maydanozlar ilave edilir.1-2 dakika maydanozla çevrilir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino