Beşamel Soslu Enginar

26 Şubat 2011 Cumartesi

Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
8 adet orta boy enginar
1 adet limonun suyu
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
125 gr çiğ krema
Karabiber

Tuz

Yapılışı

Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 1 yemek kaşığı yağda sote edip, bir güvece koyun . Diğer yanda 1 yemek kaşığı tereyağını  ateşte eritip, unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün. Artan peyniri de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino