Beefstrogonof

24 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
750 gr. bonfile
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
2 çay kaşığı hardal
200 gr. krema
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı limon
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım. Derince bir tavaya tereyağını alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim. Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım. Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım. Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu, karabiberi katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim.
Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim. Kaynatmadan iyice ısıtalım. Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım. Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir.
Afiyet olsun.
NOT: Mantarların kararmaması için limonlu suda haşlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino