Sebzeli Güveç

17 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
1 kg kuzu kuşbaşı et,
10-12 adet arpacık soğan,
5 diş sarımsak,
7-8 adet domates
Kabuğu soyulup küp doğranmış 2 adet patates, soyulmuş ve küp doğranmış,
3-4 adet sivri biber, ikiye bölünmüş,
3 det patlıcan, küp doğranmış ve tuzla ovulup suyla iyice yıkanmış,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Toprak güveç kabına 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve soğuk suyla yıkanmış etleri ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak pişirin. Sırayla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsak(ikiye bölünmüş) serpiştirerek güvece dizin. Elinizle hafifçe bastırarak güvecin içine yerleştirin. Tuzu ve karabiberi serpin. En üstü domateslerle kapatın. Güvecin ağzını yağlı kâğıtla sıkıca kapatın. 250 C’lik fırında 1 saat kadar pişirin. Sebzeler pişince servis yapın.
Afiyet olsun.
  • tane karabiber.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino