Fırında Kremalı Kabak

7 Ocak 2016 Perşembe



Malzemeler:
5-6 adet orta boy kabak (~1 kg.)
1 paket krema(200 ml.)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 silme çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla kırmızı toz biber
1 tutam kıyılmış dereotu ya da kuru nane (isteğe bağlı, koyulmayabilir.)
~ 1 su bardağı rende kaşar peyniri
( Baharat çeşidi ve miktarı, isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Yapılışı:
Kabakların uçları kesilir. Kabaklar soyulmadan 2-3 mm. kalınlığında doğranır. (Eşit pişmeyi sağlamak adına, kabakların mümkün olduğunca eşit doğranması önemli bir detay. )Bir kaba koyulur.
Ayrı bir kaba krema, zeytinyağı, tuz, kırmızı toz biber, un koyulur. Karıştırılır. Kabaklar içine atılır. Kabaklar, elle bu sosa bulanır. Soslu kabaklar, dikdörtgen borcama eğik bir şekilde dizilir. Önceden ısıtılmış 180°C fanlı konumda çalıştırılan fırının ikinci rafına koyulur. 15 dakika piştikten sonra kabakların üzerine kaşar peynir rendesi serpilir. Tekrar fırına verilir. Yaklaşık 20 dk. daha, kaşar peynirler kızarıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Fırından çıkartılıp sıcak olarak servis edilir.
 Kabağın lezzetini sonuna kadar alabileceğiniz muhteşem bir lezzet. Favori tariflerim arasına girdi. Mutlaka denemelisiniz.
 Afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino